ADANA / CEYHAN - Büyükmangıt Atakuş Kardeşler Anaokulu

Kas

Büyükmangıt Anaokulu olarak 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla Kızılay Ceyhan şubesine ziyarette bulunduk.

Büyükmangıt Anaokulu olarak Kızılay Ceyhan şubesine öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile yaptığımız ziyarette Kızılay yetkileri ve doktorları tarafından öğrencilerimiz kızılay’ın önemi ve gerektiği hakkında bilgilendirildi. Büyükmangıt Anaokulu olarak öğrencilerimizin Kızılay Ceyhan şubesinde ve kan alma merkezinde yetkililer tarafından bilgilendirilmesini sağlayan öğretmenlerimize, velilerimize ve ulaşımımız da katkı sağlayan mahalle muhtarımız Harun Şener’e teşekkür ederiz.

Kas

Miray Öğretmenimiz tarafından sınıfında bu haftanın çocuğu Irmak öğrencimiz seçildi.

Haftanın çocuğu etkinliği; çocuklarımızın, kendini ifade etme, bir grubu yönlendirme, liderlik etme gibi farklı özelliklerinin gelişmesine yardımcı olurken, diğer öğrencilerimize ise sıranın kendisine gelmesi için sabırla beklemeyi öğretir. Velilerimiz için ise çocuklarını okul ortamında gözlemleme imkanı ve çocuklarla farklı paylaşımlarda bulunmalarını sağlar. Büyükmangıt Anaokulu olarak Öğretmenimize,velimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Büyükmangıt Anaokulu olarak 29 Ekim-4 Kasım Kızılay haftası dolayısıyla Burcu ve Ayşe öğretmenlerimiz öğrencileri Kızılay’ın önemi ve gerekliliği konusunda bilgilendirerek okulumuzda minik doktorlarımız,hemşirelerimiz ve kızılay yardım gönüllülerimiz drama etkinliği düzenledi. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Yaşasın Cumhuriyet🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Büyükmangıt Anaokulu olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümünü coşkuyla kutladık.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Büyükmangıt Anaokulu düzenlenen programda öğrencilerimiz Cumhuriyet’in önemini şiirler, şarkılar ve çeşitli gösterilerle anlattı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğimize öğretmen, öğrencilerimizin yanı sıra çok sayıda velinin ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Cumhuriyet sevdası ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin etkinlikte gösterdikleri performanslar izleyenlerin büyük kazandı.

Etkinlikte emeği geçen öğrencilerimize,öğretmenlerimize ve tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ederiz.

Kas

Öğrencilerimiz, Burcu öğretmenimizin koordinesinde “tıbbi sarısabır” olarak adlandırılan Aloe Veralarını toprakla buluşturdu. Öğrencilerimiz, Aloe Veralarını öğretmenlerinin kontrolünde saksılara ekerken keyifli bir öğrenim gerçekleştirdirdi. Koruyup bakımını yapacakları birer Aloe Vera’sı olan öğrencilerimize bu öğrenim ile sorumluluk bilinci aktarıldı.

Kas

-Minik Yıldızlarımız Kodlayarak öğreniyor ve gelişiyor.

Büyükmangıt Anaokulu olarak, 6-21 Ekim Avrupa Kod haftasında öğrencilerimizin beceri ve yeteneklerini geliştirecek kodlama eğitimi verdik. Eğlenceli geçen eğitimlerde öğrencilerimizin beceri ve yeteneklerini gözlemledik.

EU Code Week (Avrupa Kod Haftası) organizasyonu ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın da üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Büyükmangıt Anaokulu olarak bu yıl 6 -21 Ekim 2018 tarihlerinde tüm Avrupa çapında 50 kadar ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen ve ülkemiz de Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile bu kod haftası etkinliklerini gerçekleştirdik.

-KODLAMA’NIN ÖĞRENCİLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Kodlama öğrenmek çocuklarımıza sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor.

Kas

Velilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz turşu kurma etkinliğimizde çocuklar kendi turşularını kurarak özgüvenlerini, el becerilerini geliştirmiş; yaparak yaşayarak öğrenme gerçekleştirmiş ve eğlenceli vakit geçirmişlerdir.

Kas

4 Ekim Hayvanları Koruma gününde okulumuza gelen tavşanlarımız çocuklar tarafından çok sevildi. Ayrıca çocuklarda hayvan sevgisini aşılamak ve sorumluluk duygularının geliştirilmesini sağlamak için tavşanların her gün bir çocuğa verilip bakımının üstlenilmesi sağlandı.

Kas

İlköğretim haftası öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımıyla kutlandı.

Kas

Okulumuzun bahçesi ve sınıflarımız haşerelere karşı ilaçlanmıştır. Adana Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Büyükmangıt Anaokulu olarak Muharrem Ayı dolayısı ile aşure etkinliği düzenledik. Aşure etkinliğimize katılan başta Şube Müdürlerimiz Zeliha Altıntaş ve Ali Erdoğan olmak üzere okul müdürleri, mahalle muhtarı ve değerli velilerimize teşekkür eder, etkinliğimizde emeği geçen öğretmenlerimize, okul personelimize, velilerimize ve Mahalle Muhtarımız Harun Şener’e şükranlarımızı sunarız.